Betonklinika

Betonvágás


betonvágásA betonvágás a modern építőipar egyre inkább nélkülözhetetlen része, kész, szerkezetkész épületeknél is gyakran alkalmazzák, mivel az épület megmaradó részeinek károsodása nélkül elvégezhetőek a kívánt átalakítási munkálatok. A betonvágás általában gyémánttartalmú szerszámokkal (gyémánttárcsa, gyémántkötél, gyémántkorona) való megmunkálást jelent.

A gyémánttechnológiás betonvágás legnagyobb előnye a méretpontosság mellett a teljes rezonancia- és vibrációmentesség, a munkavégzés során a betonszerkezetben nem keletkeznek repedések, a vágási felületek simák, egyenletesek, a szerkezetek statikailag épek maradnak, így további megmunkálást nem igényelnek. A gyémánttechnológiás betonvágás rezonanciamentességének köszönhetően a környezetet érő zajártalom is lényegesen kisebb, mint a hagyományos betonbontási eljárásoknál. További előnye a technológiának, hogy pormentes, gyors, precíz, a vágott felület utómunkálatokat nem igényel.

Betonvágás legfontosabb szakterületei:betonvágás

A gyémántszerszámos betonvágás jelenleg a legkorszerűbb eljárás, amivel beton, vasbeton, tégla, Ytong, kő, terméskő, szilikát, aszfalt, vasbeton és/vagy egyéb kőzet vágható a benne lévő acél vasalattal együtt.

A betonvágáshoz használt gép távirányítással kezelhető,így nehezen hozzáférhető helyen is alkalmazható, és a statikailag kényes betonszerkezetek bontására is alkalmas.

A gyémánttechnológiás betonvágás alkalmazási területei:betonvágás

Kapcsolódó szolgáltatásaink: