Betonklinika

Betonfúrás


betonfúrásA gyémánttechnológiás betonfúrás legnagyobb előnye a teljes rezonancia- és vibrációmentesség, ezáltal az épület megmaradó részeinek legkisebb mértékű károsodása nélkül elvégezhetőek a kívánt átalakítási munkálatok. A gyémántszerszámos betonfúrás további előnyei: pormentes, gyors, precíz, a furat teljes hosszában méret- és iránytartó, a furat felülete semmilyen utómunkálatot nem igényel, minimális zajjal jár. A betonfúrást Hilti típusú, ipari gyémánt betétes, fúrókoronás gépekkel végezzük, melyek biztosítják a precíz minőségi munkavégzést számunkra.

A gyémánttechnológia lényege, hogy a gyémántszerszámmal rezgésmentesen elvágjuk, elfűrészeljük a betont, vasat, téglát, követ, közben vízzel hűtjük a szerszámot. Ez a víz kiöblíti a vágatból az elforgácsolt anyagot és megköti azt, így nincsen porképződés.

A gyémánttechnológiás betonfúrás alkalmazási területei:betonfúrás

Hol alkalmazható a betonfúrás?

Minden olyan esetben alkalmazható a betonfúrás, ahol fontos az ideális alakú és helyzetű, rezgésmentesen elkészített furat. Akár nehezen elérhető helyeken is megoldható a betonfúrás, hiszen a betonfúró gépek rendkívül mobilak, kis helyigényűek, szinte mindenhová könnyedén felszerelhetőek. Jellemzően a betonfúrást vízhűtéssel végezzük, de kisebb átmérőnél vagy téglafalnál szárazon is megoldható a feladat.

A betonfúrással elkészített furat átmérője 10mm-től 630mm átmérőig terjedhet. A furatok elkészíthetőek a szerkezetre merőlegesen vagy akár szögben is, mélységük, hosszabbító szárakkal akár több méter is lehet.

Kapcsolódó szolgáltatásaink: